Överaktivera inte din hud

Tillhör du kategorin som gärna piffar lite väl mycket med huden? Peelar och gör en massa olika masker samt sminkar dig nästan dagligen? Då kan det vara så att du ligger lite i riskzonen för att förstöra din hud på ett sätt som sedan tar lång tid att fixa, så var försiktig!

hud

Jag tillhör definitivt denna kategori och jag har helt sabbat min hud genom att hålla på för mycket med produkter som har alltför aktiva ingredienser. Man vill ju ha den typen av produkter, men man måste också komma ihåg att det behövs lugnande produkter eller att försöka låta huden vila helt från produkter typ en dag om man kan klara det.

Idag är det ju många av oss som använder produkter med BHA-syra eller AHA-syra och gör man det så måste man vara försiktig så att man inte använder annat som ”clashar” med de produkterna. Det här med att man inte ska blanda olika märken stämmer väl till viss del, men samtidigt så är det ju så att om man har en favoritprodukt så kan man använda den!

Tänk bara på att inte balla ur totalt, men samtidigt så kan du använda dig av diverse produkter och smink innan det blir för mycket, det är när du hela tiden överstimulerar huden som det kan uppstå problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *