En bra dagkräm är guld värt!

Jag vet inte hur det är med er, men jag har svårt att hitta just dagkräm. Jag har favoriter när det kommer till andra hudvårdsprodukter, men dagkrämer byter jag väldigt ofta. Det finns såklart bra varianter som jag använder mig av gång på gång, men efter ett tag med en dagkräm känner jag att huden vill ha något nytt.

Det är jättekonstig, eftersom det är på det viset att jag har mina givna favoriter inom både serum, essence, masker, rengöring med mera. Men dagkräm, det är klurigt, det.

Dagkräm eller 24H kräm?

Jag har lite svårt för dagkrämer som har solskydd. Jag föredrar lätta produkter i gelform (tänk Biotherm Aquasource – den gröna). Jag brukar istället ha smink med solskydd alternativt lägga det ovanpå en 24H kräm.

Det är naturligtvis helt upp till var och en att välja hur man vill ha det, men jag tycker att det är bättre med en 24H kräm. Som tur är så finns det många sådana produkter ute i handeln, men det betyder inte att jag har hittat en om jag verkligen älskar över alla andra. Det är dock så att jag är säker på att det finns en perfekt dagkräm för mig. Jag behöver bara hitta den!

Dyrt eller billigt?

Ja, så kommer vi till den ständiga frågan om huruvida det är värt att lägga mer pengar på hudvård, eller om man kan hålla sig till de billigare märkena. Här är det, enligt mig, så att det handlar om vad man vill ha för resultat. Vill man ha mer resultatinriktad hudvård brukar man få betala lite mer, men då ser man också stora skillnader. Jag lägger mycket pengar på hudvård och basmakeup, men sparar in lite på exempelvis ögonskugga, läppstift med mera.

Jag har alltså testat både dyra och billiga 24H krämer, men jag kan ändå inte hitta en favorit. Det är ganska galet, eller hur? Jag tycker själv att det är helt crazy och det är därför jag skriver av mig lite om detta. Kanske att någon av er har ett bra tips?

Rätt dagkräm för min hudtyp

Jag har känslig blandhy med återkommande outbreaks och Perioral Dermatit. Så fort jag är stressad, har mens, flyger och reser till länder med annat klimat så märks det på huden. Jag kan nästan känna hur det spänner lite och drar redan innan jag hamnar på flygplatsen (det är nog mest i mitt huvud, dock).

När man har sådan krånglig hud så krävs det att man har bra produkter och kanske är det också därför jag inte kan hitta en favorit. Det beror ju helt enkelt på var jag är och om jag är på resa eller inte, vad för årstid det är och hur jag mår. Slutsats? Kommer nog att få fortsätta att testa mig fram bland dagkrämer ett bra tag till, eller kanske för alltid…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *